Cat de important este senzorul de inaltime THC

iul. 19, 2015 by

Cat de important este senzorul de inaltime THC?

Inca mai exista fabrici in care nu se cunoaste cat de important este senzorul de inaltime THC. Masinile cnc de taiere cu plasma sau oxigaz, desi dotate cu surse de plasma performante, nu au senzori pentru controlul al inaltimii. Sau il au si nu este nu este folosit. Si cand spun ca nu este folosit o spun nu pentru ca este defect. Ci pentru ca utilizarea acestuia este anevoiasa pentru operator. Sau operatorul nu detine informatii pentru a se putea bucura de beneficiile acestuia.

Aceasta situatie se intalneste la marea majoritate a masinilor vechi. Desi din punct de vedere mecanic aceste masini functioneaza impecabil, sistemul de control este depasit iar utilizarea lor la standardele actuale este imposibila.

Cunostintele precare in utilizarea unui sistem THC, precum si calitatea scazuta a acestui dispozitiv pot face imposibila pastrarea unei distante corecte intre torta si piesa in timpul taierii.

In orice caz, in zilele noastre o masina performanta nu cere ca operatorul sa cunoasca detalii legate de procesul de taiere. Memorarea sau introducerea manuala datelor la fiecare schimbare a grosimii de taiere este depasita. Sistemul ofera aceste detalii utilizatorului ca setari predefinite.

Nu degeaba se spune ca senzorul de inaltime contribuie cu peste 30% la calitatea si productivitatea unei masini de taiat.