Masa cnc de taiere cu plasma robocut in actiune

Masa cnc de taiere cu plasma Robocut Super

 SM – Sample Mode este o functie foarte utila in stabilirea automata a inaltimii de taiere.

LHD – Lock Head Down este o functie care impiedica torta sa coboare brusc in cazul in care se trece peste o zona deja taiata, o gaura, o linie comuna, sau chiar atunci cand se taie o piesa mai mare decat dimensiunea materialului si torta paraseste suprafata de taiere.

KD – Kerf Detect este o functie ce monitorizeaza parametrii de taiere, in special schimbarea brusca a acestora. Este o functie foarte utila atunci cand se taie elemente cu linie comuna.

RTF – Retry on Transfer Fail este un parametru ce spune masinii de cate ori sa incerce reinitializarea arcului electric daca acest lucru nu a avut loc intr-o incercare ulterioara. Este util atunci cand se folosesc consumabile uzate sau din diverse motive arcul electric nu a putut fi initializat

PJ – Puddle Jump este un parametru care permite tortei de taiere sa evite zgura formata la partea superioara a materialului in urma procesului de perforare. Se foloseste la debitarea tablelor cu grosime mai mare de 8 mm.

SCS – Small Circle Slowdown este functia ce reduce viteza de taiere la cercuri de raze mici pentru diminuarea conicitatii.

ACA – Automatic Colision Avoidance este o functie care monitorizeaza procesul de taiere, impiedicand torta sa loveasca materialul. Asadar, de fiecare data cand in timpul taierii torta atinge materialul (zgura, o piesa deja taiata, o muchie ce se gaseste mai sus decat nivelul actual al taierii) masina va ridica torta pentru a evita coliziunea.

FT – Feather Touch este un senzor al masinii ce permite detectarea punctului de referinta inainte de inceperea fiecarei strapungeri printr-un contact electric rezistiv. Spre deosebire de masinile ce folosesc detectia mecanica, la care torta apasa efectiv pe material si deformarea acestuia ducand la erori in stabilirea referintei, Feather Touch poate detecta materiale cu grosimi incepand cu 0.5 mm

CD – Corner Detect este functia ce permite inbunatatirea calitatii de taiere la colturi prin procedee specifice.

Diagnostic – este o facilitate ce permite testarea intrarilor si iesirilor, evidentierea parametrilor din timpul taierii sub forma de grafic si memorarea starilor sesiunii de lucru.

LCR – Lost Cut Recovery este functia ce permite reluarea taierii atunci cand aceasta a fost intrerupta. Din motive de siguranta masina va intrerupe procesul de taiere (evitarea coliziunilor, pierderea presiuni si/sau a debitului de aer, etc). Aceasta functie permite reluarea taierii de unde a fost intrerupta.

SIHS – Skip IHS este functia ce mareste timpul de taiere evitand procedura de verificare a referintei intr-un interval dat.

TR – Torch Retract este functia ce permite modul de ridicare si alegerea inaltimii de ridicare a tortei.